بررسی گوشی سامسونگ Z Fold 4

بررسی گوشی سامسونگ Z Fold 4
طراحی - 8.5
نمایشگر - 8.5
دوربین - 8
عملکرد - 9
باتری شارژر - 7.5
صدا - 7.5
8.2
امتیاز
اگر به دنبال استفاده از یک سیستم عامل اندروید با پیشرفتهترین ویژگیها هستید و اینکه دوست دارید تا هرگاه که خواستید گوشی خود را به یک تبلت با نمایشگر بزرگ تبدیل کنید، دوربین و نمایشگری با کیفیت داشته باشد و در آن از S Pen استفاده کنید و هرگاه هم که خواستید آن را تبدیل به یک گوشی نرمال کنید، انتخاب گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، ایده خوبیست.
امروزه گوشیهای کمی را میتوان یافت که یکتا و منحصربهفرد باشند و یا حتی تجربه کاربری متفاوتی را نسبت به دیگر گوشیهای هوشمند به شما ارزانی دارد. اما در این میان گوشی سامسونگ Z Fold 4 که در آگوست سال 2022 میلادی روانه بازارهای جهانی گردید، گویی یک استثناست. این گوشی، دستکم روی کاغذ، چیزی بیش از یک پیشرفت جزئی نسبت به نسل پیشین خود میباشد. در واقع گوشی سامسونگ زد فولد 4 نسبت به زد فولد 3، باریکتر، سبکتر، کوتاهتر و پهنتر است و همچنین از پردازندهای سریعتر، دوربینی بهتر و لولایی قشنگتر و شیکتر برخوردار است و باز و بسته کردنش حس باز و بسته کردن یک نمایشگر شیشهای را به شما میدهد. در ادامه به بررسی مشخصات و قیمت گوشی سامسونگ Z Fold 4 می پردازیم، پس با روشتک همراه باشید.
نخستین باری که عاشق شدهاید به یاد دارید؟ یعنی زمانی را که حتی نمیدانستید دلدادگی چیست! اما شیفته کس دیگری شده اید! این قضیه شاید همان اتفاقی باشد که برای شما هنگام برخورد با گوشی سامسونگ Galaxy Z Fold 4 میافتد. توضیح آن نیز درست همانند کسی که بگوید چرا عاشق فلان کس شده است سخت است. با اینکه این گوشی همانندی بسیاری با Z Fold 3 دارد اما شما را دیوانه خود خواهد کرد.
در بررسی زد فولد 4 میتوان گفت که تجربه کار با آن چیزی فراتر از بررسی اجزا و قطعات آن میباشد. در واقع Z Fold 4، اجرایی کاملا دقیق از یک طرح مفهومی است که با گذر زمان و بهبود آن، روزبروز توجه کاربران بیشتری را که به دنبال بزرگترین صفحه نمایش ساخته شده در میان گوشیهای هوشمند سامسونگ و آنهم از گونه تاشو هستند را به خود جلب میکند. کاربرانی که به دنبال صفحه نمایش کوچکتر تاشو هستند نیز میتوانند، گوشی سامسونگ زد فلیپ 4 را بعنوان جایگزینی مناسب برای گوشی سامسونگ Z Fold 4 ببینند.
نقاط قوت و ضعف گوشی سامسونگ Z Fold 4
نقاط قوت
- بهبود نمایشگر بیرونی برای کاربرد روزانه
- نمایشگر تاشوی و بیرونی Dynamic AMOLED 2X
- نرخ نوسازی 120 هرتز یا +HDR10
- اسنپدراگون 8 نسل 1
- باتری بهبود یافته
- گواهی پادابی IPX8
- تسکبار | پشتیبانی از S Pen
نقاط ضعف
- باقی ماندن فضای خالی میان دو نمایشگر
- دیده شدن چین یا شکن نمایشگر
استفاده از گوشی سامسونگ Z Fold 4 چیزی همانند استفاده از ابزاری میباشد که گویی از آیندهای نزدیک به دست شما رسیده است. گوشی زد فولد از آن دسته گوشیهایی است که با هر بار استفاده از آن در بیرون، باعث میشود تا نگاه مردم بطور ناخواسته به سمت شما جلب شود. گویی با افزوده شدن میلابزاری تازه و چند پالایش که در اندروید 12L و هَندیتار/رابط On UI صورت پذیرفته است، سامسونگ دوباره در زمینه گوشیهای تاشو، تاج پادشاهی را بر سر نهاده است. حتی با اینکه این گوشی دارای نواقصی نیز میباشد ولی لذت استفاده از آن، نواقصش را برای شما به فراموشی میسپارد.
آنباکس سامسونگ z fold 4
جعبه گشایی گوشیهای امروزی سامسونگ دیگر همانند گذشته که ما را به یاد تخممرغ شانی میانداخت جذابیتی ندارد و در واقع کاربر در آن با کویر برهوت روبروست. اما آنچه که جالب است جعبه پهن زد فولد است و این بدان معناست که کمپانی سامسونگ، گوشی سامسونگ Z Fold 4 را بصورت باز در جعبه اش میگذارد که در آن به جز خود گوشی تنها یک کابل USB-C میبینیم و در آن خبری از شارژر نیست.
طراحی Z Fold 4
در نگاه نخست، گوشی سامسونگ Z Fold 4 شما را به یاد Z Fold 3 میاندازد. شاید دلیل این همانندی، زبان طراحیی باشد که کمپانی سامسونگ در گوشی Z Fold 2 به کار برده است و کوشیده است که آن را در نسل 3 و 4 خود بهبود دهد. با وجود همانندی این گوشی با نسل پیش باید گفت که زد فول 4 نمونه ای باریکتر و سبکتر است. بلندی این گوشی در سنجش با نسل پیش 3 میلیمتر کاهش داشته است. در حالت باز و تبلتی، از نظر پهنا 0.8 میلیمتر پهنتر شده و 0.3 میلیمتر باریکتر شده است. از نظر وزنی نیز 8 گرم نسبت به زد فولد 3 سبکتر است هرچند که با وزنی 242 گرمی، همچنان یک گوشی تقریبا سنگین در شمار میآید.

لولا و باز و بسته شدن
گوشی سامسونگ Z Fold 4 همانند نمونه پیشین خود Z Fold 3، در بخش میانی، دارای لولایی است که با سازوکاری خاص، آن را همانند یک نِبیگ/کتاب باز و بسته میکند. یکی از دلایل باریکتر شدن گلکسی Z Fold 4، به دلیل باریکتر شدن 6 میلیمتری لولای آن به دست آمده است. لبهای هم که در راستای یکی از نمایشگرها بود، اکنون از میان رفته است. همچنین این گوشی کمی هم سبکتر شده است، به گونهای که اگر هر دو را در دست بگیرید، متوجه تفاوت وزن دو گوشی خواهید شد.
عملکرد لولا برای باز و بسته شدن، هموار و روان است. در هنگام باز شدن، با مقاومت چندانی روبرو نیستیم و به دلیل کیفیت ساخت بالایی که دارد، هنگام باز و بسته شدن، چندان احساس نمیشود که گوشی در این زمینه آسبپذیر باشد. با اینکه هیچ بریدگی عجیب و غریبی برای جمع شدن گرد و غبار در گوشی سامسونگ Z Fold 4 نیست اما باز هم به نظر میرسد که لبههای نمایشگر، کمی گرد و غبار، به خود میگیرند. هنگامی که گوشی زد فولد در حالت باز و تبلتی است، میتوان چین یاشِکَن میان دو نمایشگر را دید که از برخی زوایا بیشتر به چشم میآید که البته با افزایش روشنایی نمایشگر، نمای این چین یا شکن نیز کم و کمتر میشود.
یکی دیگر از نتایج لولای تازه، تختتر شدن زد فولد 4 است و این را کسی در مییابد که پیشتر از زد فولد 2 یا 3 بهره برده است. همچنین آسانتر شدن باز وبسته شدن آن، احمتال افتادن گوشی را کاهش داده است.
جایگاه لنز سلفی
دوربین خودین/سلفی نمایشگر درونی گوشی سامسونگ Z Fold 4 از آنجایی که در مینه لبه بالایی نمایشگر جای ندارد دیگر چندان به چشم نمیآید زیرا در میانه لبه بالایی پنل کناری نمایشگر جای دارد. با احاطه شدن این لنز در میانه پیکسلها نیز پنهان شدگی آن بیشتر میشود و از آنجایی که کارکرد مغز بصورت کلی در پی نادیده گرفتن جزئیات است، در کل این لنز به جشم نمیآید، هرچند که با کمی دقت میتوانید آن را ببینید.
چین نمایشگر
شاید تنها چیزی که در یک گوشی تاشو نتوان آن را نادیده گرفت، چین و شکن میان نمایشگر تاشوی گوشی سامسونگ Z Fold 4 باشد. البته از آن جایی که کاربر بطور معمول نمایشگر را از روبرو نگاه میکند، چین نمایشگر چندان به چشم نیامده و آن را فراموش میکند ولی اگر نمایشگر را از زاویه نگاه کند، ذهن میتواند حس ناخوشایندی نسبت به چین نمایشگر داشته باشد. در هنگام چند پنجره سازی نمایشگر و یا دیدن محتوایی که بیشتر رنگ آن سفید باشد نیز این چین به چشم میآید.
طراحی پنل بیرونی
در گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، پنل بیرونی که دارای یک نمایشگر 6.2 اینچی است ، دیگر همانند زد فول 2 و 3، کنارهای کلفت و ضخیم ندارد. سامسونگ همچنین کنارههای پیرامون نمایشگر بیرونی را کاهش داده تا کاربر از مزایای فیزیکی این گوشی بهره بیشتری ببرد.
در سمت راست پنل بیرونی، با یک ردیف عمودی از مجموعه دوربینی سهگانه روبرو هستیم که بهمراه چراغ LED روی یک برامدگی باریک جای گرفته است. طراحی و چینش دوربین پشتی در واقع همان است که در Z Fold 3 میبینیم که به زد فولد 4 نیز منتقل شده است.
نسبت اندازه نمایشگر بیرونی نسبت به نسل پیشین از 25:9 به 23.1:9 تغییر کرده است تا امکان مدیریت فضا را برای کاربر آسانتر سازد. در واقع این نمایشگر نسبت به نسل پیش کمی کوتاهتر اما با پهنه نمایش اندکی بزرگتر است که در واقع افزایش 3 میلیمتری پهنای نمایشگر باعث میشود تا تایپ در کیبورد آن راحتتر باشد.

طراحی نمایشگر درونی
نمایشگر 7.6 اینچی گلکسی زد فولد 4 با افزایش اندک پهنای نمایشگر شاید از نظر تجربی یکی از مشکلات کسانی که انگشتان تپل دارند را برای تایپ حل کرده باشد. زیرا همین افزایش اندک پهنای نمایشگر، کلیدهای کیبورد را نیز کمی پهنتر میکند. در واقع سامسونگ با افزایش اندک پهنا و کاهش اندک بلندای آن خواسته است تا با نسبت تصویر 16:9، کاربرای تجربه دیداری بهتری را در هنگام دیدن فیلم داشته باشند، هرچند که این تفاوت در این زمینه چندان به چشم نمیآید.
روکش پیکسلهای این نمایشگر OLED همچنان از شیشه است، هرچند که فراهمگر آن یعنی کمپانی آلمانی Schott این روکش را UTG / Ultra-Thin Glass می نامد که در فارسی معنی شیشه فرا نازک میدهد. این نمایشگر با بهرهمندی از شبکه تشدید الکترومغناطیسی Wacom، از نوشتافزار S Pen پشتیبانی میکند.
البته این گوشی تاشو به دلیل داشتن رویهای نرمتر نسبت به رویه موبایلی همچون S22 Ultra، نیاز به استفاده از گونه خاصی از S Pen دارد. از جمله قلمهای سازگار با گوشی گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، قلم S Pen Fold Edition و قلم S Pen Pro میباشد که سامسونگ آنها را بطور جداگانه به فروش میرساند. این قلمها با داشتن نوک نرم روی نمایشگر گوشی فولد خط نمیاندازد.
اندازه حواشی و کنارههای نمایشگر درونی گلکسی زد فولد 4 نیز کاهش داشته است اما آن اندازه نیست که تجربه دیداری کاربر را دگرگون سازد. در این نسخه لنز دوربین خودین/سلفی که در بالای نمایشگر درونی سمت راست است، بهتر پنهان سازی شده است.
از آنجایی که بالاترین لایه نمایشگر گوشی سامسونگ galaxy z fold 4 پلاستیکی میباشد و به گونهای نقش محافظ را برای نمایشگر دارد نباید به دنبال برداشتنش باشید، زیرا بخشی جدایی ناپذیر از آن است و بهتر است به حرف برخی از یوتیوبرهای دیوانه گوش ندهید و گوشی خود را دچار مشکل نکنید. در کل با اینکه محافظ نمایشگر پلاستیکی است اما حس خوبی به شما میدهد و همانند یک شیشه واقعی جلوه میکند و صاف میباشد. از آنجایی که این محافظ تا روی کنارههای نمایشگر کشیده شده است، برای همین، کنارههای نمایشگر به چشم نمیآید.
پوشش فریم و پنل پشتی
گوشی سامسونگ Z Fold 4 دارای فریمی آلومینیومی است که سامسونگ آن را آرمور آلومینیوم/Armor Aluminium نامگذاری کرده است و همانطور که در مورد Z Flip 3 و Z Fold 3 گفته بود، این سپر آلومینیومی، 10% نیرومندتر از آلیاژهای پیشین است.
پنل پشتی نیز از شیشه گوریلا گلس ویکتوس پلاس پوشیده شده است که در گوشی سامسونگ Z Fold 4 نیز به کار رفته است. روکار پنل پشتی حالت ساتن است ولی با این حال باز هم روی آن اثر انگشت را میتوان دید که البته چندان نیست و پاک کردن آن نیز آسان است. این حالت باعث میشود که گوشی در هنگام دست گرفتن نه خیلی گیریفا/grippy/چسبنده باشد و نه خیلی در دست بلغزد، به گونه ای که میتوان گفت سامسونگ در این زمینه به تراز و بالانسی موفقیت آمیز رسیده است.
گواهی IPX8
در مورد چین میان نمایشگر گوشیهای تاشوی سامسونگ باید گفت که رقبای سامسونگ از روشی متفاوت برای خمکردن نمایشگر تاشو بهره میبرند که باعث میشود سطح نمایشگرشان در هنگام باز شدن هموارتر باشد ولی این مشکل را هم دارند که پاداب/ضدآب نیستند یا دستکم تاکنون چنین امکانی نداشتهاند اما همانطور که در بررسی مشخصات گوشی سامسونگ Z Fold 4 میبینیم این گوشی و خواهر کوچکترش زد فلیپ 4 دارای گواهی IPX8 هستند که آنها را در برابر رخنه آب (البته نه گرد و خاک و شن) پایدار میسازد که برگی برنده در تجارت گوشیهای تاشو برای کمپانی سامسونگ میباشد.
در هنگام بسته شدن گلکسی زد فولد 4، یک شِکاف گُوِهای مانند میان دو پنل پدید میآید. این وضعیت با اینکه باعث میشود که دو نیمه نمایشگر به یکدیگر نچسبند ولی این شرایط را هم فراهم میکند که گرد و غبار در هنگام بسته بودن گوشی وارد این بخش شود. سخن گفتن درباره پایداری طرای این گوشی دشوار است.
کلیدها و اسکنر اثر انگشت
با اینکه ریخت فریم گلکسی زد 4 کمی تغییر داشته است اما کلیدهای آن همچنان جایگاه خود را نگه داشتهاند. در کنار راست دکمه Power یا خاموش/روشن جای دارد که اسکنر خازنی اثر انگشت نیز روی آن تعبیه شده است که از دقت و سرعت خوبی برخوردار است و کلیدهای کنترل صدا نیز در بالای آن جای گرفته اند.
در سمت چپ نیز خشاب سیمکارت که از دو سیمکارت نانو بطور همزمان پشتیبانی میکند و البته جایی برای کارت میکرو SD ندارد جای گرفتهاست.
هر دو بلندگو در بالای گوشی و روی پنل سمت چپ جای دارند. یک میکروفون نیز در پایین قرار گرفته است و این در حالی میباشد که 3 میکروفون در بالای آن جای دارند. پورت USB-C نیز در پایین گوشی و در میانه فریم پنل سمت راست جای گرفته است.
گوشی سامسونگ Z Fold 4 در حالت بسته اندازهای 155.1×67.1×14.2-15.8 میلیمتری دارد که دقیقا به اندازه پهنای زد فولد 3 میمیباشد که البته 3 میلیمتر از آن کوتاهتر و 0.2 میلیمتر از آن نازکتر میباشد. هرچند که تغییر کلفتی و ضخامت گوشی Z Fold 4 چندان به چشم نمیآید اما تغییر وزن آن از 271 گرم نسل پیشین به 263 گرم کنونی، قابل توجه است که اختلافی 8 گرمی میباشد.
سامسونگ Z Fold 4 در حالت باز نیز اندازهای 155 در 130.1 در 6.3 میلیمتری دارد که آن را نسبت به زد فول 3، به اندازه 2 میلیمتر پهنتر میسازد. شاید سامسونگ بتواند با همین روند در آینده به اندازه چارگوش کامل با نسبت 2:1 برسد.
استفاده و کاربرد
هنگام بررسی سامسونگ z fold 4 متوجه شدیم که بهترین حالت استفاده از گوشی، حالت باز و تبلتی آن است. به ویژه اینکه روی یک مبل راحتی تکیه دهید و یوتیوب گردی کنید و یا در میان پستها و استوریهای اینستاگرام پیمایش کنید و حتی از خواندن متنهای سنگین در وبسایتی همانند Reddit لذت ببرید. اما واقعیت را بخواهید از این گوشی و در حالت باز آن هنگامی که سرتان شلوغ باشد به سختی میتوانید استفاده کنید، به ویژه اینکه نمایشگر بزرگ آن نیز میتواند در چنین محیطی، حریم خصوصی شما را به چالش بکشد.
استفاده از نمایشگر بیرونی گوشی در حالت بسته چندان شما را سرگرم نمیکند. در این حالت گوشی سِتَبر است و البته تایپ در آن آسان است. این نمایشگر برای دیدن اعلانها و پیامهای دریافتی کار راهانداز است. یکی دیگر از جنبههای طراحی گوشی زد فولد 4، گشود 75 تا 115 درجه آن میباشد که به کاربر این امکان را میدهد تا گوشی خود را تبدیل به یک لپتاپ کند.
نمایشگر گلکسی زد فولد 4
در بررسی مشخصات گوشی سامسونگ Z Fold 4 به نمایشگر آن میرسیم. پیکرهبندی نمایشگر این گوشی تقریبا همانی است که در زد فولد 3 میبینیم. البته باید گفت این پیکرهبندی از همان نسل نخست Z Fold آغاز شد و در هر نسل نسبت به نسل پیشین بهبود یافته است. نمایشگر درونی زد فولد 4 یک نمایشگر تقریبا مربع و بزرگ است که از نیمه تا میشود. با این حال این نمایشگر به جای نسبت اندازه 4:5 زد فول 3 دارای نسبت 5:6 است. هرچند که اندازه آن همان 7.6 اینچ میباشد ولی واگشود آن 1812 در 2176 پیکسل میباشد و از تراکم پیکسلی 373 پیکسل بر هر اینچ برخوردار است.
سامسونگ در بخش نرخ بازبِرِش تصویر همچنان به نرخ 120 هرتز پایبند بوده و البته بطور رسمی اشارهای به آستانه کاهش این نرخ برای بهینهسازی مصرف باتری نداشته است اما با حال میدانیم که این نرخ از آنجایی که Adoptive و سازگارشوند میباشد، بسته به نوع کار و فعالیت کاربر تغییر میکند. این پنل با داشتن نام Eco2 Plus برخلاف پنل نسل پیش که Plus نبود در مصرف بهینه انرژی، پیشرفت چشمگیری داشته است.
در آزمایشهای انجام شده روشنایی نمایشگر سامسونگ Z Fold 4، در محیطی روشن و در حالت خودکار، به اوج روشنایی 1000 نیت رسید. این اوج روشنایی یک آپگرید کوچک نسبت به زد فود 3 میباشد که سامسونگ کوشیده تا نسل 4 را همانند دیگر پرچمدارانش وارد باشگاه 1000 تاییهای در زمینه روشنایی نمایشگر کند.
سامسونگ همچنین ویژگی Extra Brightness را نیز به این گوشی افزوده است. در صورتی کاربر سُرنده/اسلایدر روشنایی را به انتهای آن برساند، در این حالت روشنایی به اوج 800 نیت میرسد. با غیر فعال کردن این ویژگی، بطور دستی تنها میتوانید روشنایی را به 500 نیت برسانید. اوج 500 نیت، مِهتوم/ماکسیموم روشنایی گوشیهای تاشوی هواوی است و اوپو Find N نیز تنها کمی از آن روشنتر است.
نسبت ابعاد تصویر در نمایشگر گوشی زد فولد 4 اکنون 23.1:9 میباشد که نسبت به ابعاد تصویر 25:9 نسل پیش بهبود یافته است. با اینکه این گوشی همچنان یکی از بلندترینها میباشد ولی تغییرات آن به سمت و سوی کارایی بیشتر بوده است.
نمایشگر بیرونی این گوشی که اندازهای 6.2 اینچی دارد از گونه داینامیک امولد/Dynamic AMOLED است که از واگشود 904 در 2316 پیکسل، نرخ بازفِرِش 120 هرتز و نسبت تصویر 23.1:9 برخوردار است.
روشنایی و رنگ
در بررسی سامسونگ z fold 4 و تفاوت میان روشنایی نمایشگر برونی آن با نمایشگر برونی زد فولد 3، آپگرید چندانی نمیبینیم، هرچند که نیازی هم به آپگرید بیش از 1000 نیت نیست و روشنایی خوبی دارد. ویژگی Extra Brightness نیز، کنترل بر میزان نیتها را بهبود میبخشد.
هر دو نمایشگر درونی و برونی گلکسی زد فولد 4 میتوانند به اندازه 0.9 نیت نیز کاهش یابند که البته در ای حالت نمایشگر شما کاملا تاریک خواهد شد. در زمینه بازآفرینی رنگ در گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، میبینیم که این گوشی هم از رویکز Vivid-Natural بهره میبرد که در دیگر گوشیهای سامسونگ نیز، به کار رفته است. در هر دو نمایشگر گوشی، محتوای sRGB با دقت بالایی نمایش داده میشود هرچند که نمایشگر درونی میتواند یک با میانگین دلتا ای 2000 از 1.0، استثنا باشد. در حالت Vivd نیز میانگین تقریبی دلتا ای 2000 در 3.9 و 3.2 را در هر دو نمایشگر می بینیم.
از دیگر مشخصات گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، ویژگی +HDR10 است که امروزه برای گوشیهای گلمسی تبدیل به یک استاندارد شده است. زد فولد 4 در پخش یوتیوب و آمازون پرایم مشکلی ندارد.
نرخ بازفِرش یا نوسازی
منوی Motion smoothness دارای دو گزینه Standard و Adoptive میباشد که در حالت سازگار شونده یا Adaptive نرخ بازفِرش یا نوسازی تصویر 120 هرتز است و در حالت استاندارد روی 60 هرتز محدود میشود هرچند که در هر دو بسته به محتوا و interaction/تعامل با گوشی و روشنایی نمایشگر، اندازه آن تغییر خواهد کرد.
در صورت کار با نمایشگر در هر دو حالت، بالاترین نرخ را خواهید داشت اما اگر چند ثانیه با نمایشگر کار نکنید، نرخ بازفِرِش به 24 هرتز خواهد رسید. این نرخ در پخش فیلم و فایلهای ویدیویی به نرخ فریم ویدیو بستگی دارد. در آزمایشهای انجام شده میزان این نرخ در هنگام دیدن محتوا میان 24 هرتز، 30 هرتز و 48 و 60 هرتز تغییر میکرد اما در نمایش ویدیو این نرخ میان 25 تا 50 تغییر میکند. در کار با مرورگر این نرخ در صورت فعال بودن گزینه Adoptive و در حالت تعامل به 120 هرتز هم میرسد و هنگام دیدن ویدیو به 60 هرتز نیز کاهش مییابد و در محتوای ایستا به 24 هرتز میرسد.
در گوشی زد فولد 4، بازیهایی که نرخ فریم بالایی دارند نیز در حالت Adaptive نرخ بازفِرش و نوسازی تصویر در آنها به 120 هرتز نیز میرسد هرچند در برخی از بازیها که روی گوشیهای دیگز نرخشان به 120 هرتز میرسد این نرخ در زد فولد 4 روی 60 هرتز می ماند. در واقع دو نرخ بازفِرِش و فریم رست دو چیز متفاوت هستند. در آزمایش با ابزار GPUWatch نرخ فریم یا فریم ریت این گوشی به 1 فریم بر ثانیه هم رسید اما در ابزار Android refresh rate نرخ بازفرش یا نوسازی در کمترین حالت به 24 هرتز رسید.
باتری
در بررسی مشخصات گوشی سامسونگ Z Fold 4 میتوان دید که این گوشی دارای یک باتری 4400 میلیآمپر ساعتی است که هر نیمه از آن در یکی از پنلها جای دارد. باتری این گوشی از نظر گنجایش کمی کمتر از باتری 4520 میلیآمپرساعتی Oppo Find N2 و باتری 4600 میلیآمپرساعتی Huawei Mate Xs میباشد که البته از نظر تراشه و اندازه نمایشگر، متفاوت میباشند.
گوشی گلکسی زد فولد 4 در اندروید 13 و با UI 5، با استفاده از اینترنت وایفای برای وبگردی و نرخ بازفِرش 24 تا 60 هرتز و پخش بیش از یک ساعت ویدیو با نرخ بازفرش 30 هرتز تا 60 هرتز برای مدت 14 ساعت و 26 دقیقه ماندگاری داشت. باتری این گوشی در آزمایش تماس برای مدت 40 ساعت و در حالت برپا/standby برا مدت 101 ساعت دوام آورد که نتیجهای تحسین برانگیز میباشد.
آزمایش کارکرد روزانه باتری
نتایج به دست آمده باتری در استفاده از نمایشگر بیرونی یا روی قاب گوشی Samsung Z Fold 4 تفاوت چندانی با نتایج آزمایشهای نسل پیشین ندارد.
با اینکه گوشی سامسونگ Z Fold 4 از نظر باتری نسبت به نسل پیشین بهبودی داشته است اما همچنان عمر باتری چندان مناسبی ندارد. برای نمونه در طول یک هفته و مسافرت به شهر نیویورک، چندین گیم را همانند Minecraft، Fortnite روی آن بازی کردیم و در بوستان با آن عکاسی کردیم و دیگر کارهای معمول را انجام دادیم اما باتری این گوشی یک روز کاری را تا پایان دوام نمیآورد. البته باید گفت که با همه اینها همین کارکرد 3 ساعت بیشتر از زد فولد 3 است که بنظر باید این کارکرد را مدیون بهرهوری بالای تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 خود باشد.
اگر از کاربرانی هستید که میخواهید عمر باتری گوشی Z Fold 4 افزایش پیدا کند، میتوانید حالت Low Power را فعال کنید تا در اوج پردازش، 100 مگاهرتز از پردازش آن کاسته شود و کاهش دما را در اولویت قرار دهد. با اینکه سامسونگ ادعا میکند که حالت power mode در ران کردن بازی تاثیری ندارد ولی در آزمایش روی بازی Fortnite آشکار بود که نرخ فریم بازی در هر 30 دقیقه پایین میآمد و پس از آن بازی بسته به آنچه در آن نمایش داده میشد با نرخ 24 و 30 فریم بر ثانیه اجرا میگردید.
سرعت شارژ
عملکرد سامسونگ در زمینه شارژ سریع در گوشیهای گلکسی و به ویژه گوشیهای پرچمدارش نسبت به رقبایش ناامید کننده بوده است و گویی قرار نیست که به این زودیها پایش را از مرز 45 وات فراتر بگذارد و همانگونه که میبینیم حتی در گوشی سامسونگ S23 Ultra نیز سامسونگ به شارژ 45 وات بسنده کرده است. در این میان گوشی Z Fold 4 نیز یک استثنا نیست و این گوشی نتنها از شارژ 45 وات پشتیبانی نمیکند بلکه به شارژ 25 وات محدود شده است و در صورتی خودتان شارژ 25 وات ندارید باید آن را جداگانه بخرید.
باتری گوشی زد فولد برای پرشارژ شدن از 0 تا 100% به 1 ساعت 19 دقیقه زمان نیاز دارد که این میزان در زد فول 3 حدود 1 ساعت 45 دقیقه بود. هم چنین زد فولد 4 برای نیم شارژ شدن یعنی پر شدن از 0% تا 50% نیاز به نیم ساعت زمان دارد. باتری زد فولد 3 در بازه نیم ساعت میتوانست 33% شارژ شود. در نتیجه میبینیم که Galaxy Z Fold 4 در این زمین نسبت به زد فولد 3 پیشرفت خوبی داشته است.
با همه اینها این پیشرفت سامسونگ نسبت به رقبایش به چشم نمیآید و همانطور که میبینیم برای نمونه باتری Xmate Xs 2 در بازه 30 دقیقه حدود 80% شارژ میشود . برای پرشارژ شدن نیز به حدود 45 دقیقه زمان نیاز دارد.
گوشی زد فولد 4 همچنین از شارژ بیسیم 15 واتی بهره میبرد و برای شارژ لوازمی همچون ایرباد از شارژ 4.5 واتی وارون پشتیبانی میکند.
اسپیکر
پیکرهبندی بلندگو و اسپیکر گوشی سامسونگ Z Fold 4 همان است که در نسل پیش میبینیم. این گوشی دارای دو بلندگو میباشد که هردوی آنها در نیمه چپ گوشی جای دارد که یکی از آنها در بالا و دیگر در پایین قرار گرفته است. از بلندگوی بالایی هنگامی که گوشی تا شده است بعنوان بلندگوی تماس نیز استفاده میشود.
با اینکه زد فولد 4 از نظر پخش صدا عملکرد خوبی دارد ولی در پخش صدای بم جای تعریفی ندارد و از نظر بلندی صدا در حالت باز نسبت به گلکسی زد فولد 3 که امتیاز خیلی خوب را میگیرد، زد فولد 4 امتیاز متوسط و میانه را به دست میآورد.
اگر گلکسی زد فولد 4 در حالت تا شده باشدبطور طبیعی صدای آن نیز بلندتر میشود که با داشتن 26LUFS، میتواند در حالت تا شد امتیاز خیلی خوب را به دست بیاورد و خوشبختانه از این نظر خیالتا آسوده خواهد بود که در یک فضای شلوغ همانند مهمانی، میتوانید صدای زنگ گوشی خود را بشنوید.
نرمافزار
در بررسی مشخصات گوشی سامسونگ Z Fold 4 میبینیم که این گوشی برخلاف گوشی زد فولد 3 با خود ویژگیهای چندانی را بهمراه نداشته است هرچند که در این میان افزوده شدن taskbar یا نوار کار یا کارمیل، یک آپدیت بسیار مهم به شمار میآید.
Taskbar یا کارمیل گوشی زد فول 4 آن را بیش از پیش به لپتاپ و کامپیوترهای رومیزی همانند میسازد و این شاید یک از ویژگیهای جذاب سری فولد در طول چند سال گذشته باشد که به شما حس داشتن یک کامپیوتر را در دستانتان میدهد.
از نظر کارایی، باید گفت که کارمیل/taskbar چیزی همانند پنل کناری یا Edge Panel دیگر گوشیهای سامسونگ است که دسترسی سریعی را به میانبرها و برنامههای پرکاربرد میدهد، هرچند که در اینجا ما با یک نمایشگر بزرگ روبرو هستیم که دست ما را در انجام بسیاری از کارها باز میگذارد. این کارمیل با استفاده از یک | یا پایپ، دو بخش شده است. در سمت راست شما میتوانید دو برنامه آخری را که استفاده کردهاید ببینید و میان آنها جابجا شوید که در واقع نسبت به روشهای پیشین یک راه سریع برای انجام چند کار در میان 3 برنامه پُر-اِسپَر/ full-screen است.
در سمت چپ “|” آینهای هست که برنامههای صفحه اصلی در آن پین شده است. در اینجا برای نمونه 3 پوشه داریم که برنامههای گوناگونی در آن جای دارد. در سمت چپ پوشهها برنامه phone و در سمت راست نیز مرورگر Edge جای گرفته است. در صورتی که برنامه دلخواه ما در تسکبار نباشد، می توانید آیکون چارخانه سمت چپ نمایشگر را برای باز شدن کشوی برنامه تَپ کنیم تا به فهرستی هامبَست/جمعوجور از برنامههای گوشی دسترسی داشته باشیم. البته گاهی پیش میآمد که در بخش تسکبار هیچ برنامهای نمیبینید و این از باگهای برنامه در اندروید 12L است.
در واقع، در هر بخشی از گوشی سامسونگ Z Fold 4 که باشیم میتوانیم، تنها با دو تَپ یا ضربه ساده به برنامه دلخواه خود، دسترسی داشته باشیم.کمپانی سامسونگ همچنین ویژگی Flex را در هر دو گوشی گلکسی Z Fold 4 و Z Flip 4 ، به کار برده است. با این ویژگی نیمه پایینی نمایشگر تبدیل به ترکپد میشود. در صورتی که برنامهای روی Flex mode تنظیم شده باشد، این ویژگی بطور خودکار فعال میشود. برای کار کردن با این ویژگی گوشی زد فولد باید در حالت نیمه باز باشد و ظاهری لپتاپی داشته باشد. با اینکه این ویژگی جالب است اما شاید تنها در موارد خاصی کاربردی باشد.
دوربین
گوشی سامسونگ Z Fold 4 دارای دوربینی است که پیکرهبندی آن به پیکرهبندی دوربین گوشیهای S22 و S22 پلاس بسیار همانندی دارد. شرایط دوربین سلفی آن نیز همانند نسل پیش است که در زیر نمایشگر جای گرفته است.
مشخصات دوربین اصلی
در نگاه نخست گمان خواهید برد که دوربین سهگانه گوشی زد فولد 4، یکراست از روی گوشی سامسونگ S22 برداشته شده است اما باید بدانید که اینطور نیست و سنسور دوربین اصلی این گوشی، مدل GN3 سامسونگ میباشد اما گوشی S22 دارای یک سنسور GN5 در هسته خود است. هر دو سنسور دارای فرمت سوئین/اپتیکال 1/1.56 اینچی با 50 میلیون پیکسل 1 میکرومتری و آرایهای فیلتر تتراپیکسل کواد بیر (Quad Bayer) میباشند.
اما تفاوت این دو در فوکوس خودکار است. جایی که CNG 5 از دوال پیکسل پرو استفاده میکند و CNG 3 در گوشی Z Fold مبتنی بر روش سبکتر دوال پیکسل است. در واقع دوال پیسل زد فولد تنها تفاوتهای فازی را از چپ به راست شناسایی میکند و از شناسایی فازی بالا به پایین پشتیبانی نمیکند. فاصله کانونی لنز جلوی این سنسور نیز گسترهای 23 میلیمتری دارد و دهانه.دیافراگم آن نیزf1/8 میباشد و از پایاساز یا لرزشگیر سوئین/اپتیکال برخوردار است.
مشخصات دوربین اولتراواید
دوربین فراپهن/اولتراواید گوشی سامسونگ Z Fold 4 نیز دارای یک سنسور تقریبا قدیمی Sony IMX 258 است که دارای فرمت سوئین/اپتیکال 1/3.0.6 با پیکسل 1.12 میکرومتری است که واگشود آن 13 مگاپیکسل میباشد ولی سامسونگ گفته است که واگشود آن 12 مگاپیکسل است که همان اندازه عکسی است که با این دوربین فراپهن میتوان گرفت. با اینکه این سنسور از ویژگی فوکوس خودکار برخوردار است، اما مجموعه دوربین گوشی از آن پشتیبانی نمیکند.بازه دید این لنز 123 درجه بوده و دهانه/دیافراگم آن نیز f/2.2 است. این پیکرهبندی همان است که در زد فولد 3 نیز میتوان دید. این در حالی است که S22 سامسونگ دارای یک سنسور بهتر است که پیکسلی 1.4 میکرومتری دارد.
مشخصات دوربین تلهفوتو
با همه تفاوتهایی که دیدیم، آشکار است که لنز تلهفوتو از روی گوشی S22 برداشته شده است. در این دوربین از همان سنسور S5K3K1 و همان پایاساز یا ارزشگیر بهر برده شده است که دهانه/دیافراگ f2/4 دارد. فوکوس واقعی آن نیز 7 میلیمتر است. هرچند در گوشی زد فولد 4 این فوکوس 66 میلیمتر است.زوم سوئین/اپتیکال این دوربین 3 برابر است که نسبت به زوم 2 برابری زد فولد 3، بهبودی خوبی داشته است.
مشخصات دوربین سلفی
در بخش دوربین سلفی ما همان حفره سنتی را برای لنزی 10 مگاپیکسلی میبینیم که به زمان گوشی Z Fold 2 باز میگردد که یک سنسور Sony IMX 374 با پیکسل 1.22 میکرومتری است که با یک لنز فوکوس ثابت، همراه شده است که دارای فاصله کانونی 25 میلیمتری و دهانه/دیافراگم f/1.8 میباشد.
در پایان هم بهتر است بدانید که یک دوربین در زیر نمایشگر گوشی سامسونگ Z Fold 4 جای دارد که سنسور 16 مگاپیکسلی آن که مدل IMX 471 است و از پیکسلی 1 میکرومتری به اندازهای نور دریافت میکند تا بتواند یک عکس 4 مگاپیکسلی و یا یک ویدیوی 1080 پیکسلی بگیرد. فاصله کانونی این لنز نیز 25 میلیمتر است و از دهانهای /لنزی f/1.8 برخوردار است.
برنامه دوربین
برنامه دوربین گوشی سامسونگ Z Fold 4 تقریبا همان برنامهاست که در دیگر گوشیهای سامسونگ دیده میشود، هرچند که نسبت اندازه تصویر آن کمی متفاوت است. کاربر میتواند با روب/swipe به چپ یا راست میان حالتهای دوربین جابجا شود. همچنین گزینهای در اختیار کاربر است که میتواند با آن حالتهای نمایش داده شده در نمایاب دوربین را بازچینی کند و هر کدام را به دلخواه حذف نماید. با روب به بالا و پایین نیز میتوانید میان دوربین پشتی و دوربین جلو جابجا شوید.
آیکون Settings یا تنظیمات نیز در بالا گوشه چپ جای گرفته است که البته برای تنظیمات عکس و دوربین، صفحهای جدا نخواهید داشت، زیرا گزینهها چندان زیاد نیستند. Grid lines یا خطهای تورین، Location Data و Screen Optimizer از جمله این گزینهها هستند.
در حالت Pro نیز کنترل کننده نوردهی را در اختیار خواهید داشت و در آن میتوانید پایاساز تصویر یا ISO، سرعت شاتر را تنظیم کنید. همچنین در برنامه دوربین میتوان از فوکوس دستی استفاده کرد.
شاید تنها چیزی که برنامه دوربین گلکسی زد فولد را کمی متفاوت میسازد، آیکون Selfie در بالا گوشه چپ و بالا آیکون چرخ دنده باشد که حالت عکاسی سلفی دوربین پشتی را فعال میسازد. این دکمه از شما میخواهد که گوشی Z Fold 4 را تا کنید تا نمایاب دوربین را به نمایشگر قاب گوشی ببرد تا کار گرفتن سلفی را برای شما با استفاده از دوربین پشتی آسان سازد.
گرفتن گوشی با یک دست اگرچه از نظر ایمنی چندان جالب نیست ولی در این شرایط، شما می توانید با انگشت شست خود، دکمه شاتر را بزنید و این در حالی است که نمایاب در سمت رات جای گرفته است.
نمایاب دوربین سامسونگ Z Fold 4 در حالت باز یا تبلت، شما را به یاد عکاسی با دوربین تبلت میاندازد که به خوبی میتوانید همه چیز را در نمای پیش روی خود و با جزئیات ببیند. توجه داشته باشید، دکمهای که با آن میتوانید به حالت عکاسی سلفی/خودین در نمایشگر پشتی بروید در زد فولد 3 پشتیبانی نمیشود.
دوربین اصلی در روشنایی روز
در بررسی سامسونگ z fold 4 از نظر عملکرد دوربین اصلی، شاهد گرفته شدن عکسهای چشمنوازی بودیم که سرشار از رنگ بود. خوشبختانه در عکاسی خبری از مشکل تراز سفیدی و یا تغییر رنگ در اثر بازتاب نور نبود. پادیست/کنتراست عکس بالا بود و جزئیات نیز چه در روشنایی و چه در سایه به فراوانی دیده میشد.
واگشود 12.5 مگاپیکسلی دوربین اصلی، سطح مورد انتظاری از جرئیات را ثبت میکند و رندر عکسها بسیار طبیعی است. در کنارههای عکس نیز هالهای دیده نمی شود، هرچند که اندکی نویز به چشم میخورد.
دوربین اولتراواید در روشنایی روز
دوربین فراپهن یا ultra-wide گوشی Z Fold 4 عملکردی تحسین برانگیز دارد و تصاویر خوبی را ثبت میکند. هرچند عکسهای آن همانند عکسهای گوشیهای پرچمدار سامسونگ تیزو شارپ نیست ولی بد هم نیست. این دوربین جزئیات بسیاری را در کادر خود واگشایی میکند و بازافرینی رنگ نیز در آن مناسب است. شاید از محدود ایرادات ما نسبت به لنز فراپهن گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، ثبت سایه در آن باشد که بیش از اندازه تیره است.
دوربین تلهفوتو
در عکاسی زوم شده با لنز تلهفوتوی 10 مگاپیکسلی با زوم 3 برابر نیز باید گفت در عکسها، جزئیات به خوبی ثبت میشود و نویز آن بسیار کم است. همچنین رنگها به خوبی بازافرینی شده و از بازه پویایی مناسبی برخوردارند.
دوربین اصلی در روشنایی کم و شب هنگام
در روشنایی کم و یا شب هنگام، شاید زد فولد شما در برخی مواقع نیاز به استفاده از Night mode یا حالت شب داشته باشد و آن را بکار بگیرد. شما میتوانید با زدن دکمه درماه/cresent/هلال ماه، این ویژگی را بسته به نساز خود خاموش یا روشن کنید.
در عکاسی بدن حالت شب، بطور معمول عکسها دارای بازه پویایی خوبی هستند و در آنها خبری از ناسیرایی یا به عبارتی عدم اشباع رنگ نیست و در صورتی که روشنایی کمی مناسب باشد، رنگها به خوبی ثبت میشند. دوربین اصلی در روشنایی کم نیز بطور معمول مشکلی در تراز سفیدی ندارد و ثبت جزئیات در عکسها مناسب است.
در عکاسی با نایت مود یا حالت شب، عکسها بهبود مییابد و رندر سایهها نیز بهتر میشود. همچنین نویز کمتر شده و رنگها نیز کمی نرم میشود هرچند که برخی از بافتهای تصویر ممکن است از میان برود.
عکاسی با لنز فراپهن در روشنایی کم
گرفتن عکس بدون حالت شب با لنز فراپهن شاید چندان جالب نباشد، زیرا عکسها کمی نرم، نویز و تار میشوند. پس برای افزایش بازه پویایی، ثبت جزئیات و کاهش نویز بهتر است از Night Mode بهره ببرید.
عکاسی پرتره
گوشی سامسونگ Z Fold 4 برای عکاسی پرتره، به شما امکان استفاده از زوم 1 برابر تا 3 برابر را میدهد. در زوم 3 برابر سوژه به خوبی از دوربین دور میشود و همچنین حالتهای ناخوشایندی همچون نزدیکتر بودن بینی به لنز دوربین برداشته شده و ویژگیهای جذاب ساز چهره را نیز برای شما فراهم میکند. نتیجه پرتر در روشنایی بالا و حتی در محیطهای کم نوز نیز خوب و با کیفیت است و پس زمینه به خوبی بلوری و بوکه میشود ، سوژه به خوبی از پس زمینه جدا شده و HDR آن نیز به حد انفجار میرسد.
سلفی
خوشختانه از آنجایی که سلفی گرفتن با لنز روی نمایشگر درونی گوشی گلکسی زد فولد 4 کمی دشوار است، کاربر میتواند با استفاده از نمایشگر بیرون و با دوربین اصلی و حتی دوربین فراپهن نیز از خود سلفی بگیرد.
فیلمبرداری
گوشی Z Fold 4 با دوربین اصلی خود، از ریکورد ویدیو با واگشود 8K پشتیبانی و با سرعت 24 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند. هر دولنز اصلی و تلهفوتو نیز از واگشود 4K با سرعت 30 یا 60 فریم بر ثانیه نیز پشتیبانی میکنند و این درحالی است که دوربین اولتراواید تنها از ضبط 4K با سرعت 30 فریم بر ثاینه پشتیبانی میکند.
دوربین سلفی نمایشگر درونی گلکسی زد فولد 4 از فیمبرداری 1080 پیکسل با سرعت 30 فریم و 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند اما این در حالیست که شما می توانید با همان دوربینهای پشتی و با کیفیت 4K از خود ویدیوی سلفی بگیرید.
پایاساز یا لرزشگیر تصویر در همه دوربینهای گوشی سامسونگ Z Fold 4 پشتیابنی میشود و حتی خودتان نیز میتوانید آن را غیرفعال کنید. در کنار کدک پیش فرض h.264، این گوشی از کدک h.265 نیز میتوانید بهره ببرید که البته در ضبط با کیفیت 8K تنها میتوان از همین کدک h.265 با ضبط صدای 265kbps بهره برد.
فیلمبرداری دوربین اصلی
کیفیت فیلمبرداری 4K با دوربین اصلی گوشی سامسونگ Z Fold 4 با اینکه خوب است اما چنگی هم به دل نمیزند و جزئیات نیز همین وضعیت را دارد. به نظر میرسد که سطح پادیست/کنتراست کمی بیش از حد نیاز است و تمایل به سیاه شدگی را در برخی از سایهها میتوان دید. بازافرینی رنگها در فیلمبرداری تقریبا طبیعی است و خوشایند کسانی خواهد بود که رنگهای طبیعی را میپسندند. در میان نرخ 30 و 60 هرتز نیز نمی توان تفاوت آشکاری دید.
فلمبرداری دوربین تلهفوتو
فیلمبرداری دوربین TelePhoto در گلکسی زد فولد 4، چشمگیر است و چشمندازهای آن تیز و شارپ بوده و نسبت به دوربین اصلی پردازش کمتری دارد. بازافرینی رنگ نیز در فیلمبرداری این لنز مناسب است هرچند که در این لنز نیز پادیست/کنتراست کمی بالاست.
فیلمبرداری دوربین فراپهن
در فیلمبرداری با لنز اولترا میتوان دید که سایهها در آن گسترش جندانی ندارد و در کل تکمیل کننده کار دوربین اصلی است. این لنز نیز بازافرینی رنگی مناسبی دارد و تیز و ثبت جزئیات در آن مناسب است.
پایاساز یا لرزشگیر تصویر
عملکرد پایاساز تصویر در گوشی Samsung Z Fold 4 بسیار عالیست و در هر دو لنز اصلی و فراپهن عملکرد مناسبی دارد و به خوبی تکانهای راه رفتن را در هنگام فیلمبرداری حذف میکند و نمایی هموار را به بیننده نمایش میدهد.
گوشی سامسونگ Z Fold 4 و مقایسه با رقبا
Galaxy Z Fold 4 تقریبا همان قیمت MSRP یا قیمت فروش کارخانه به بازار را در سال گذشته دارد. قیمت گوشی سامسونگ Z Fold 4 در بازارهای جهان حدود 1800 دلار است. خواهر کوچکتر آن نیز گوشی سامسونگ Z Flip 4 نیز قیمتی حدود 1000 تا 1100 دلار دارد.
در واقع گوشی گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، در بازاهای جهانی رقبای چندانی ندارد که آنها هم رقبای چینی هستند که از آن جمله میتوان به Xivi X Fold، شیائومی Mix Fold 2، Oppo Find 2 و یا حتی Mate Xs 2 هواوی اشاره داشت که در برخی موارد از دوربین بهتری هم برخوردار هستند. برای نمونه Mate X2 دارای دوربینی 4 گانه با یک لنز اصلی بزرگ است که از زومی 10 برابری برخوردار بوده و لنز فراپهن آن نیز از فوکوس خودکار پشتیبانی میکند که البته سامسونگ هم این توانایی را دارد.
اما با این حال سامسونگ زد فولد 4، افزون بر تواناییهای سختافزاری و روشنایی بالای نمایشگر به دلیل داشتن نرمافزاری بهتر و همچنین گواهی IPX8، برتری خود را نسبت به آنها حفظ کرده است.
چرا باید این گوشی را بخرم
اگر به دنبال استفاده از یک سیستم عامل اندروید با پیشرفتهترین ویژگیها هستید و اینکه دوست دارید تا هرگاه که خواستید گوشی خود را به یک تبلت با نمایشگر بزرگ تبدیل کنید، دوربین و نمایشگری با کیفیت داشته باشد و در آن از S Pen استفاده کنید و هرگاه هم که خواستید آن را تبدیل به یک گوشی نرمال کنید، انتخاب گوشی سامسونگ Z Fold 4 ، ایده خوبیست.
چرا نباید این گوشی را بخرم
اگر قیمت گوشی سامسونگ z Fold 4 حدود 1800 تا 2000 برای شما بالاست و علاقه ای به داشتن یک گوشی کلفت در جیب خود ندارید، شاید خرید گوشی گلکسی زد فولد 4، ایده مناسبی برای شما نباشد. در صورتی که دوربین برای شما بیش از ویژگیهای دیگر اهمیت دارد، میتوانید با خرید گوشی سامسونگ S22، که قیمتش تقریبا نصف پول زد فولد است، یک گوشی با دوربینی توانمندتر داشته باشید.
مشخصات گوشی Z fold 4
معرفی و عرضه | ||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||||||||||||||
ساختار | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
نمایشگر | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
پلتفرم | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
حافظه | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
دوربین | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
صدا | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
حسگرها | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
ویژگیهای ارتباطی | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
باتری و شارژ | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
دیگر ویژگی ها | ||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||
آزمایشها | ||||||||||||||||||||||||
|