آموزش خالي كردن حافظه اندروید [2023]
پر شدن حافظه گوشی اندروید یکی از مشکلاتی است که کاربران، بطور معمول با آن روبرو هستند. بهتر است بدانید که پر شدن حافظه اندروید ارتباط مستقیمی با نوع استفاده شما از گوشی دارد. ضبط فیلم، گرفتن عکس فراوان، نصب بازیهای سنگین، برنامههای اجتماعی همانند اینستاگرام یا تلگرام، دانلود فیلمهای حجیم، نصب برنامههای بدون استفاده و مواردی از این دست، از جمله دلایل پر شدن حافظه گوشی شما هستند. در هر صورت اگر به دنبال خالي كردن حافظه اندروید هستید، میتوانید روشهایی را که در این آموزش میآوریم دنبال کنید. پر بودن حافظه اندروید، خودش میتواند از جمله دلایل کند شدن گوشی اندروید باشد.
دیدن وضعیت حافظه گوشی یا تبلت اندروید
در گام نخست برای پاکسازی حافظه اندروید، نخست باید وضعیت آن را بررسی کنید. در صورتی که نمیدانید حافظه اندروید کجاست و چگونه میتوانید آن را ببینید. باید بدانید که هر گوشی یا تبلت اندروید یک بخش Storage یا محل ذخیره سازی دارد که در بخش تنظیمات جای گرفته است. مسیر بخش Storage میتواند بسته به برند گوشی شما یا ورژن اندروید آن متفاوت باشد.
- برای دیدن وضعیت حافظه در گوشی یا تبلت سامسونگ میتوانید به مسیر Settings > Battery & Device > Storage بروید. در دستگاهی که زبان آن فارسی است میتوانید تنظیمات > مراقبت از باتری و دستگاه > محل ذخیره را دنبال کنید. در گوشیها و تبلتهای سامسونگ شما میتوانید فایل های بزرگ را ببینید و همچنین حجم دستهبندیهایی همچون تصاویر، صوتی، ویدیوها، برنامهها و مواردی از این دست را ببینید.
- در گوشیهای گوگل پیکسل و بیشتر گوشیهای اندروید، به سادگی Settings > Storage را دنبال کنید. گوشیهای گوگل پیکسل دارای ابزاری جهت خالی کردن حافظه اندروید با نام Free Up Space هستند.
خالی کردن حافظه گوشی اندروید با ابزار Free up space
همانگونه که گفتیم بیشتر گوشیهای اندروید دارای ابزار Free up space هستند. این ابزار در اندروید 8 معرفی گردید و کاربران میتوانند با استفاده از آن اقدام به پاکسازی حافظه اندروید کنند.
- در بخش Settings یا تنظیمات اندروید Storage را انتخاب کنید. در برخی مدلهای اندروید شاید باید به مسیر Storage > Manage Storage بروید. پس از آ دکمه Free up space را بزنید.
- بخش بعدی بسته به دستگاه شما می تواند آیتمهای متفاوتی داشتهباشد. در اینجا لیستی از آن چیزی که ممکن است ببینید می آوریم.
- Backed Up Photos & Videos: این گزینه فایل های رسانه های را که از آنها در فضای ابری فایل پشتیبان تهیه شده پاک کمی کند.
- Temporary Files یا فایل های موقت: فایل های کش شده و دیگر مواردی که در clipboard هستند و دیگر نیازی به آنها نیست پاک می شوند.
- Downloads: فایل هایی را که دانلود کرده بودید، حذف می کند.
- Idle/Infrequently Used Apps: این گزینه به برنامه هایی اشاره دارد که تقریبا استفاده ای از آنها ندارید و می توانید آنها را یکجا پاک کنید.
- شما می توانید بخش های گوناگون را نگاه کنید و چیزهایی را که می خواهید پاک شوند برگزینید. سپس دکمه Free Up، Delete و یا Remove و یا حذف را بسته به گوشی یا تبلت خود بزنید.
پاکسازی حافظه اندروید با برنامه Files by Google
در صورتی که گوشی یا تبلت اندروید شما بطور پیشفرض این برنامه را ندارد می توانید Files by Google از از پلی استور دانلود و نصب کنید.
- پس از دانلود و نصب برنامه Files by Google را باز کنید.
- در بخش پایین برنامه زبانه Clean را تَپ کنید.
- با این کار نوار پیشرفتی از فضای حافظه اندروید شما نمایش داده میشود که چه میزان از آن پر شده است. در بخش پایین، گوگل خودش پروندهایی را که امکان حذف و پاکسازی دارند، به شما پیشنهاد میکند. برای نمونه اسکرینشاتها، پروندههای تکراری و عکسهایی را که پیشتر در Google Photos از آنها پشتیبان گرفته شده است را میتوان دید.
- دسته بندی Junk Files برای پروندههای کوتاه مدت و موقتی همچون حافظه پنهان یا کش برنامهها میباشد. حذف این فایلها میتواند باعث افزایش مصرف باتری و حجم اینترنت برای دانلود/نِبار دوباره آنها در گوشی شما شود.
- برای دیگر دستهبندیها، Select files را بزنید و فایلهایی که میخواهید از گوشی اندروید شما پاک شوند را برگزیده و دکمه Move files to Trash را بزنید.
خالی کردن سطل زباله اندروید
از آنجایی که فایلهای دیلیت شده در گوشی اندروید، کاملا پاک نمیشوند و بهتر است بدانید که فایلهای شما برای 30 روز در زبالهدان اندروید نگه داشته میشود. برای حذف فایلهای سطل آشغال اندروید به مسیر Settings > Storage > Trash بروید و پس از انتخاب All items دکمه Delete را بزنید.
حذف برنامههای بدون استفاده از اندروید
در صورتی که در گوشی یا تبلت خود برنامهها یا بازیهایی دارید که از آنها استفاده نمیکنید، بهتر است آنها را شناسایی و حذف کنید. برای نمونه اگر گیمی نصب دارید که 2 گیگ فضای گوشی اندروید شما را پر کرده است و با آن بازی نمیکنید بهتر است برای خالی کردن حافظه اندروید آن را پاک کنید.
برای شناسایی برنامههای پر استفاده یا کم استفاده، Play Store گوگل را باز کنید. عکس پروفایل خود را تَپ کنید. را تَپ کنید. زبانه Manage را برگزینید. در بخش فیلتر گزینه Least used را برگزینید تا فهرست برنامهها را بر پایه واپسین باری که از آنها استفاده کردهاید ببینید. سپس برای برای حذف برنامه در گوشی یا تبلت اندروید گامهای زیر را دنبال کنید:
- به بخش Settings یا تنظیمات بروید.
- سپس Apps یا برنامهها را تَپ کنید.
- See all apps یا دیدن برنامهها را تَپ کنید.
- برنامهای را که میخواهید برگزینید و دکمه Uninstall یا حذف را بزنید.
- سپس با زدن دکمه OK آن را تائید کنید.
انتقال عکس ها و ویدیوها به کامپیوتر
بیگمان عکسهای و ویدیوها یکی از مهمترین دلایل پر شدن حافظه اندروید هستند. پس شما میتوانید برای خالی کردن حافظه اندروید میتوانید عکس و فیلمهای به درد نخور را پاک کنید و یا اینکه عکسها و ویدیوها را از اندروید به کامپیوتر منتقل کنید.
انتقال عکسها و فیلمها به کارت میکرو SD
در صورتی گوشی یا تبلت اندروید شما از کارت حافظه میکرو SD پشتیبانی میکند. شما میتوانید عکسها و ویدیوها را به کارت microSD خود منتقل کنید تا با این کار بخش از حافظه گوشی یا تبلت اندروید شما خالی شود. توجه داشته باشید که این کارتها آسیب پذیری بالایی دارند و برای نمونه نباید آنها را به یکباره از گوشی یا تبلت خود دراورید.
همچنین میکرو اس دیها سرعت چندان بالایی ندارند و هر روز نیز از شمار گوشیهایی که از این کارتها پشتیبانی میکنند کم میشود. پس بهتر است در نهایت، عکسها و ویدیوهای مهم را به یک هارد اکسترنال/بیرونین مطمئن کپی کنید. شاید دیدن روش گذاشتن مموری کارت در گوشی و تبلت سامسونگ برای انتقال عکس ها و فیلمها به کارتان بیاید. دیدن روش انتقال برنامههای اندروید به کارت میکرو SD نیز میتواند در جهت پاکسازی حافظه داخلی گوشی یا تبلت اندروید برای شما کارامد باشد.
بکاپ گرفتن از عکسها و ویدیوهای اندروید در گوگل درایو
کاربران میتوانند با استفاده از برنامه Google Photos در گوشی یا تبلت اندروید، از ویدیوها و عکسها بکاپ بگیرند. توجه داشته باشید که گوگل تنها 15 گیگابایت در گوگل به شما فضای رایگان میدهد. همچنین میباید برای پشتیبان گیری از اینترنت پرحجم و پر سرعت بخوردار باشید.
- در گوشی یا تبلت اندروید خود برنامه Google Photos را باز کنید.
- وارد اکانت گوگل خود شوید.
- در بالای برنامه عکس پروفایل خود و یا دکمه initial را تَپ کنید.
- پس از آن Photos settings را تَپ کنید و در بخش Backup دکمه Turn on Backup را بزنید. پس از پایان پشتیان گیری و دیدن عکسها و فیلمهای مورد نظر خود در گوگل درایو میتوانید در بخش گالری، عکسها و فیلم هایی که پشتیبان گیری شدهاند را پاک کنید.
خالي كردن حافظه پنهان اندرويد
گوشیها و تبلتهای هوشمند اندروید برای عملکرد سریعتر برخی از دادهها را در فضایی به نام Cache یا حافظه پنهان ذخیره میکنند تا سرعت دسترسی بالایی بدانها داشته باشند. هرچند گاهی خود این فایلها میتوانند، حافظه اندروید شما را پر کنند. پس بهتر است که هر از گاهی حافظه پنهان برنامههایی همچون برنامههای شبکههای اجتماعی و یا پخس فیلم را پاک کنید تا در صورت داشتن حجم بالا و پاک شدنشان باعث خالی شدن و آزادسازی بخشی از فضای ذخیره سازی در گوشی یا تبلت اندروید شوند. برای انجام این کار میتوانید آموزش خالی کردن حافظه پنهان اندروید را ببینید.