لینوکس

حذف دایرکتوری و فایل در ترمینال لینوکس

به این آموزش امتیاز دهید
[کل: 1 میانگین: 3]

حذف دایرکتوری و فایل در ترمینال لینوکس

حذف دایرکتوری و فایل در ترمینال لینوکس

دستورهای rm و rmdir فایل ها و دایرکتوری های روی لینوکس، macOS و سایر سیستم عامل های یونیکس-مانند را پاک می کند. آنها همانند دستورهای del و deltree در ویندوز و DOS هستند. این دستورها بسیار نیرومندند و گزینه های فراوانی دارند.

بسیار مهم است که به این نکته توجه کنید که دارکتوری ها و فایل هایی که با استفاده از rm و rmdir پاک می شوند، به بخش Trash برده نمی شوند. بدین معنا که به سرعت از رایانه شما روویده (removed – حذف ) می شوند. پس اگر بصورت اتفاقی فایل های خود را با این دستورها پاک کردید، تنها راه ممکن برای پِیوَردن (restore کردن) آنها استفاده از فایل بکاپ و پشتیبان می باشد.

روش حذف فایل های لینوکس با استفاده از دستور rm

  1. آسانترین راه برای حذف فایل های تکی در یک دایرکتوری، تایپ دستور rm به همراه یک سِپاش (space – فاصله) و نام فایلی که می خواهید آن را delete کنید، می باشد.
    rm file_1.txt
  2. اگر فایلی را که می خواهید پاک کنید در دایرکتوری کنونی شما نمی باشد، می باید مسیر آن را پیش از نام فایل خود وارد کنید.
    rm ./path/to/the/file/file_1.txt
  3. اگر می خواهید چندین فایل را delete کنید می توانید پس از دستور rm نام فایل ها را با یک سِپاش (space – فاصله) یکی پس از دیگری تایپ کنید.
    rm file_2.txt file_3.txt
  4. اگر می خواهید گروهی از فایل ها را با یک فرمت مشخص برای delete کردن برگزینید، می توانید از نشانه * استفاده کنید و پس از آن فرمت مورد نظر خود را تایپ کنید. در اینجا برای نمونه فرمت png را حذف می کنیم.
    rm *.png
  5. با دستور زیر می توانید فایل هایی را که در دایرکتوری مورد نظر دارای پسوند تک کاراکتری هستند، پاک کنید. برای نمونه فایل File.1  یا File.2 حذف می شود، ولی فایل File.12 به دلیل دو کارکتری بودن پسوندش، حذف نمی شود.
    rm *.?
  6. اگر فایل را که می خواهید پاک کنید، write-protected می باشد. پس از نوشتن دستور، حذف فایل مورد نظر دوباره از شما پرسیده می شود که برای تائید می باید y را تایپ کنید و کلید Enter را بفشارید و اگر نمی خواهید آن را پاک کنید، n را تایپ کنید و کلید Enter را بفشارید.روش حذف فایل های لینوکس با استفاده از دستور rm
  7. برای کاهش ریسک استفاده از دستور rm، می توانید همانند دستور زیر از گزینه interactive یا تعاملی i- استفاده کنید. اینکار باعث می شود تا پیش از delete شدن فایل از شما درخواست تائید شود.
    rm -i *.dat

    روش حذف فایل های لینوکس با استفاده از دستور rm,روشتک,raveshtech

  8. برای delete کردن بی درنگ فایل ها، حتی فایل های write-protected بدون درخواست تائید می توانید با دستور rm، همانند دستور زیر از گزینه force یا اجباری f- استفاده کنید. اینکار باعث می شود تا پیش از delete شدن فایل از شما درخواست تائید شود.
    rm -f filename

روش حذف دایرکتوری با دستور rm در لینوکس

  1. برای روویدن (remove – حذف) دایرکتوری های خالی می توانید از گزینه d- استفاده کنید. برای حذف دایرکتوری ها هم، می توانید از * یا ? استفاده کنید.
    rm -d directory
  2. اگر Directory را که می خواهید پاک کنید در دایرکتوری کنونی شما نمی باشد، می باید مسیر آن را وارد کنید.
    rm -d directory1 directory2 /path/to/directory3
  3. برای دایرکتوری هایی که خالی نیستند، از r- استفاده کنید. اگر می خواهید چندین دایرکتوری را delete کنید می توانید پس از دستور rm نام فایل ها را با یک سِپاش (space – فاصله) یکی پس از دیگری تایپ کنید.
    rm -r directory1 directory2 directory3
  4. اگر دایرکتوری مورد نظر write-protected باشد، برای حذف آن از شما درخواست تائید می شود. برای دایرکتوری هایی که خالی نیستند، می توانید از گزینه recursive یا بازگشتی r- و Force یا اجباری f- با یکدیگر استفاده کنید. در استفاده از این دستور مراقب باشید، چرا که می تواند داده شما را از میان ببرد و یا در صورت حذف فایل های مهم، سییتم عامل شما را با خطر جدی روبرو کند.
    rm -rf directory

    برای شناخت بهتر از ساختار دایرکتوری ها و فایل هایی که می خواهید در لینوکس حذف کنید بهتر است از دستور tree استفاده کنید.
    برای نصب آن روی سیستم خود می توانید از apt-get استفاده کنید. البته اگر از نسخه bntu یا دیگر نسخه های Debian-based استفاده می کنید. در دیگر نسخه های لینوکس می توانید از ابزار مدیریتی آن استفاده کنید.

    sudo apt-get install tree

    استفاده از دستور tree بسار آسان می باشد.

    tree

    روش حذف دایرکتوری های لینوکس با استفاده از دستور rm,روشتک,raveshtech
    برای نمایش یک مسیر با استفاده از دستور tree می توانید همانند دستور زیر عمل کنید.

    tree path/to/directory

دستور rm دارای گزینه های دیگری همانند –one-file-system, –no-preserve-root, –preserve-root می باشد که تنها برای کاربران پیشرفته و حرفه ای سفاررش می شود. زیرا اگر در کاربرد آن سوتی بدهید، سیستم شما با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.

vala

وبسایت آموزشی روشتک در زمینه فناوری های نوین در پایان تابستان سال 2017 میلادی توسط علی عباسی دانشجوی رشته اینترنت و شبکه های گسترده بنیان گذاشته شد که در آغاز برای او تا اندازه ای این کار جنبه سرگرمی داشت، اما رفته رفته و با کار پیوسته، این وبسایت هم اکنون رویه ای جدی تر از پیش به خود گرفته است تا در زمینه آموزش و فناوری های نوین همراهی خوب برای شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --

دکمه بازگشت به بالا