ویندوز

دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 10 ، 11 و 7 (آپدیت 2022)

به این آموزش امتیاز دهید
[کل: 10 میانگین: 4.9]

همه رایانه ها، یک سخت افزار گرافیکی دارند که از گرافیک دسکتاپ و دیکد کردن ویدئوها برای رندر بازی ها کامپیوتری پشتیبانی می کند. بیشتر رایانه های امروزی دارای واحد پردازش گرافیک یا GPU می باشند که ساخت کمپانی های Intel، NVIDIA یا AMD می باشد. در این آموزش روش های متفاوت دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 10، 11 و 7 را به شما نشان می دهیم. شما همچنین امکان دیدن مشخصات CPU در ویندوز را دارید.

آموزش ویدئویی دیدن مشخصات کارت گرافیک ویندوز 10

آموزش ویدئویی دیدن مشخصات کارت گرافیک ویندوز 10

مهمترین کاربرد امروزی کارت گرافیک در رایانه های شخصی

در حالیکه CPU یا RAM شما بسیار مهم می باشند، اما هنگامی که سخن از بازی های کامپیوتری به میان می آید، GPU یا کارت گرافیک، مهمترین نقش را در این زمینه بازی خواهد کرد. اگر شما کارت گرافیک نیرومند و پیشرفته ای نداشته باشید، نمی توانید نوترین و تازه ترین Game هایی را که روانه بازار می شود بازی کنید و یا اینکه مجوبور خواهید بود، آنها را با رزولیشنی پایین اجرا کنید که بی گمان این کار خوشی و شور و مزه Game را از شما خواهد گرفت. برخی از رایانه ها دارای کارت گرافیک onboard یا integrated می باشند که چندان نیرومند نیستند و نمی توان آنها را تعویض کرد. اما کارت گرافیک های dedicated یا discrete یا همان ویدئو کارت ها، معمولا نیرومند بوده و می توانید آنها را تعویض کنید.

نرم افزار نشان دهنده مشخصات کارت گرافیک GPU-Z

پسورد فایل: raveshtech.ir

چگونه مشخصات GPU یا کارت گرافیک رایانه خود را در ویندوز 10 پیدا کنیم؟

در ویندوز 10 برای دیدن جزئیات آفراس (information – اطلاعات) یا کارکرد  GPU می توانید به بخش Task Manager بروید. برای این کار می توانید گام های زیر را دنبال نماید:

  1. در نوار task bar پایین ویندوز خود، راست کیک کنید.
  2. در فهرست باز شده گزینه Task Manager را کلیک کنید.
  3. بعنوان روش جانشین، میتوانید از کلید میانبر Ctrl+Shift+Esc استفاده نمائید.دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک, دیدن مشخصات GPU در ویندوز 10, مشخصات GPU, روشتک, raveshtech, کاربرد کارت گرافیک, مشخصات کارت گرافیک درر ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 7, ترفندهای ویندوز, آموزش ویندوز. ویندوز, Windows, ویندوز کارت گرافیک, کارت گرافیک,GPU
  4. در پنجره Task Manager، زبانه Performance را کلیک کنید. اگر این زبانه را نمی بینید، دکمه More Info را یکلیکید.
  5. سپس در ستون سمت چپ GPU 0 را برگزینید. نام کارخانه سازنده و مدل کارت گرافیک در بالا، گوشه راست پنجره نمایش داده خواهد شد.دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک, دیدن مشخصات GPU در ویندوز 10, مشخصات GPU, روشتک, raveshtech, کاربرد کارت گرافیک, مشخصات کارت گرافیک درر ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 7, ترفندهای ویندوز, آموزش ویندوز. ویندوز, Windows, ویندوز کارت گرافیک, کارت گرافیک,GPU

اگر در رایانه خود کارت گرافیک دیگری نیز دارید گزینه GPU 1 نیز در ستون سمت چپ به شما نشان داده خواهد شد.

تشخیص کارت گرافیک نصب نشده در ویندوز از بخش تنظیمات

شما این امکان را دارید تا در ویندوز 11 و 10 نوع کارت گرافیک خود را در بخش Settings نیز ببینید. البته با این کار نمی توان مستقیما کارت گرافیک را چک کرد. اما به شما خواهد گفت که کارت گرافیک مورد چه مدلی است.

  • منوی Start ویندوز را کلیک کنید، Settings را تایپ کنید و کلید Enter را بزنید.
    رفتن به بخش Settings یا تنظیمات
  • به مسیر System > Display بروید.
    "مسیر
  • سپس Advanced display را کلیک کنید.
    بخش Advanced display
  • به دنبال Display 1: Connected to بگردید تا ببینید که کدام کارت گرافیک روی نمایشگر 1 کار می‌کند.
بخش Display 1: Connected to ویندوز
  • اگر بیش از یک مانیتور و نمایشگر دارید، Display 1 را در بالا سمت راست کلیک کنید و Display 2 را انتخاب کنید.
    دیدن مقدار کارت گرافیک دوم
  • Display 2: Connected to را بررسی کنید تا ببینید کدام کارت گرافیک روی نمایشگر 2 شما فعال است.
دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 10

تشخیص مقدار کارت گرافیک در ویندوز 10 و 11

  • یکی دیگر از راه های بررسی دقیق کارت گرافیک ویندوز، برنامه System Information می باشد. برای باز کردن برنامه منوی Start را باز کنید و System را تایپ کنید سپس در نتایج جستجو System Information را کلیک کنید.
برنامه System Information
  • در برنامه باز شده و در ستون سمت چپ به مسیر Components -> Display بروید.
    "مسیر

     

  • اکنون در سمت راست می توانید کارت گرافیک نصب شده خود را ببینید. رج Adaptor RAM مقدار حافظه کارت گرافیک شما را نشان می دهد.
تشخیص مقدار کارت گرافیک در ویندوز 10 و 11

در هر دو ویندوز 10 و 11 از بخش Device Manager می توانید فهرست دستگاه‌های متصل به کامپیوتر را ببینید. از جمله این مشخصات می توان به مدل کارت گرافیک نصب شده روی کامپیوتر اشاره کرد. در این بخش شما حتی می توانید به آپدیت درایور کارت گرافیک و دیگر دستگاه های متصل  و حتی نصب و یا حذف آنها بپردازید.

  • منوی Start را کلیک کنید.
رفتن به منوی استارت ویندوز
رفتن به منوی استارت ویندوز
  • در بخش جستجو Device Manager را تایپ کنید.
باز کردن بخش Device Manager در ویندوز 11
  • Display adapters را پیدا کنید و آیکون < را کلیک کنید.
Display adapters برای دیدن مشخصات کارت گرافیک ویندوز 100 و 11
  • با این کار کارت گرافیک سیستم شما نمایش داده خواهد شد.
چگونه بفهمیم لپ تاپ دو کارت گرافیک دارد

توجه: اگر رایانتور شما دارای کارت گرافیک یکپارچه یا onboard باشد و در کنار آن یک کارت گرافیک دیگر نیز نصب شده باشد در فهرست کارت گرافیک های خود، دو کارت گرافیک را خواهید دید که معمولا NVIDIA، GEFORCE، AMD، RADEON و مواردی از این دست می باشند.

دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 7

در ورژن های قدیمی تر می توانید مشخصات کارت گرافیک خود را در DirectX Diagnostic Tool پیدا کنید البته همین روش را نیز می توانید در ویندوز 10 و 11 استفاده کنید:

  1. با کلید میانبر Windows+R، پنجره Run را باز کنید.
  2. سپس در آن dxdiag را تایپ کنید و دکمه OK یا کلید Enter را بزنید.دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک, دیدن مشخصات GPU در ویندوز 10, مشخصات GPU, روشتک, raveshtech, کاربرد کارت گرافیک, مشخصات کارت گرافیک درر ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 7, ترفندهای ویندوز, آموزش ویندوز. ویندوز, Windows, ویندوز کارت گرافیک, کارت گرافیک,GPU
  3. در پنجر DirectX Diagnostic Tool، زبانه Display را کلیک کنید. در این بخش می توانید مدل و نام کارخانه و نیز حافظه کارت گرافیک رایانه خود را ببینید.دیدن مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک, دیدن مشخصات GPU در ویندوز 10, مشخصات GPU, روشتک, raveshtech, کاربرد کارت گرافیک, مشخصات کارت گرافیک درر ویندوز 10, مشخصات کارت گرافیک در ویندوز 7, ترفندهای ویندوز, آموزش ویندوز. ویندوز, Windows, ویندوز کارت گرافیک, کارت گرافیک,GPU

منبع
lifewirebeebom How-To Desktop

vala

وبسایت آموزشی روشتک در زمینه فناوری های نوین در پایان تابستان سال 2017 میلادی توسط علی عباسی دانشجوی رشته اینترنت و شبکه های گسترده بنیان گذاشته شد که در آغاز برای او تا اندازه ای این کار جنبه سرگرمی داشت، اما رفته رفته و با کار پیوسته، این وبسایت هم اکنون رویه ای جدی تر از پیش به خود گرفته است تا در زمینه آموزش و فناوری های نوین همراهی خوب برای شما باشد.

‫11 دیدگاه ها

    1. درود شاید درایور کارت گرافیک مشکل داره یا به روز نیست یا یه مشکلی با ویندوز داره بهتر هست که درایورتون رو به روز کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --

دکمه بازگشت به بالا